T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi

DUALARLA KADİR GECEMİZİ ŞEYH EDEBALİ CAMİİNDE İHYA ETTİK

 

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu olarak, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü #vaktikuşanmak projesi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın #minbervemihraptagençlervar  projesi kapsamasında KADİR GECESİNDE, ŞEYH EDEBALİ CAMİİ’nde cemaatimizle buluştuk. Tv 264 kanalının canlı yayınladığı program saat 18.30 da iftar özel Programı ile başladı. Aykut Gündoğdu hocamızın Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Sayın Mehmet Aşık Sohbet etti. Okumuz öğrencileri ilahiler söylediler. İftar yemeğinden ardından öğrencilerimiz tarafından Kur’anı Kerim okundu,  ilahiler, kasideler söylendi,  tesbihat yapıldı, Sakarya İl Müftümüz Sayın Mehmet Aşık hocamız Kadir Gecesinin önemine binaen sohbet etti ve Kadir Gecesinin duasını yaptı. Beş Hafız öğrencimiz tarafından ayrı ayrı ayrı makamlarda yatsı namazı ve ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI kıldırıldı. Yine yedi hafız öğrencimiz tarafından değişik makamlarda ilahiler söylendi. müezzinlik yapıldı. Ardından cemaatimizle kandilleşme ve ikramdan sonra programımız sona erdi.

 Elhamdulillah Şeyh Edebali  Camii’ ni erken saatte tamamını dolduran cemaatimizin büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Namaz sonunda cami cemaati öğrencilerimizi tek tek tebrik ederek teşekkür ettiler.

 Kandil programında Sorumlu idareci ve öğretmenlerimiz:

Koordinatör ve Sorumlu Öğretmen: Yüksel Sancak ( meslek dersleri öğretmeni)

Sorumlu öğretmen : Ahmet Bulut ( Meslek Dersleri öğretmeni)

Görev ifa eden Öğrencilerimiz:

İmam: Hafız S. Abdüssamed Özer (öğrenci)

İmam: Hafız M. Raşit Çetin (öğrenci)

İmam: Hafız A. Furkan Yıldız (öğrenci)

İmam: Hafız Fatih Demir (öğrenci)

İmam : Hafız M. Eren Karael (öğrenci)

Müezzin: Hafız A. Faruk Elmacı (öğrenci)

Müezzin: Hafız Mahmut İsmailoğlu (öğrenci)

Müezzin: Hafız Yavuz Dulkadiroğlu (öğrenci)

Müezzin: Hafız Y. Esat Özcan (öğrenci)

Müezzin: Hafız M. Mustafa Yiğit (öğrenci)

Müezzin: Hafız M. Enes Ak (öğrenci )

Görev ifa eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizi yetiştiren bu tür faaliyetlere hazırlayan öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi yetişmesinde emeği olan  anne babalarına çok teşekkür ediyoruz. Bizlere bu imkânı veren Her zaman her konuda bizlere sonsuz destek veren programın başından sonuna kadar bizimle beraber olan İl Müftümüz Sayın Mehmet Aşık Hocamıza, İl Müftü Yardımcılarımız Sayın Caner Akdemir hocamıza, Sayın Mehmet Şahin Hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

 

Bizlere karşı gösterdikleri Mükemmel ev sahiplikleri, candan ilgi alakaları, gün boyu her daim bizimle beraber olan düzenledikleri iftar programı için Şeyh Edebali Camii Dernek Başkanları Sayın Orhan Gümüşoğlu, Sayın Enver Aşık Hocalarımıza, Şeyh Edebali Camii İmam Hatibi Sayın Aykut Gündoğdu hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle bu tür mesleki faaliyetlerin yapılmasında bize her türlü desteği veren bu gece de program boyunca bizimle beraber olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Yakup Kalaycı Hocamıza Çok teşekkür ediyoruz. Bizlere her Türlü desteği veren Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın İbrahim Akkurt ve yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyoruz. Ulaşım konusunda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri coşku ile karşılayan, Şeyh Edebali Camiini erken saatlerde dolduran, adeta bağırların basan tüm Cami cemaatine, ismini burada sayamadığım tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

20-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2024 - Güncelleme: 20.04.2024 20:43 - Görüntülenme: 18
  Beğen | 0  kişi beğendi